Projecten Weteq

Gaasperdammertunnel A9

Voor opdrachtgever IXAS, waar Heijmans een onderdeel van is hebben wij ondersteuning geleverd in de werkvoorbereiding.

De werkzaamheden aan de A9 worden uitgevoerd door IXAS. Dit consortium bestaat uit Ballast Nedam, Heijmans, Fluor en 3i Infrastructure. Rijkswaterstaat heeft met IXAS een DBFM-contract gesloten. Dat betekent dat het consortium het ontwerp maakt, de bouw realiseert, het project voorfinanciert en na het openstellen van de tunnel nog 20 jaar verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de snelweg en de tunnel.

De Gaasperdammertunnel krijgt vijf tunnelbuizen. De twee buitenste met beide drie rijstroken zijn bestemd voor het lokale verkeer, de middelste buis voor een wisselstrook en de twee andere buizen met elk twee rijstroken voor het doorgaande verkeer. De tunnel zorgt voor het verbeteren van de leefbaarheid in Amsterdam-Zuidoost. Hij vermindert de geluidsoverlast en verbetert de luchtkwaliteit. Op het dak van de tunnel komt een stadspark dat de wijken aan beide zijden van de A9 met elkaar verbindt. Dit langgerekte park krijgt een oppervlak dat twee keer zo groot is als dat van het Vondelpark.

Related Portfolio

 • Project A15 MaVa

  Het hele traject A15: Maasvlakte – Vaanplein wordt aangepakt om het omringende gebied veiliger en bereikbaar te houden. In het totaal komt er 85 km extra rijstrooklengte bij en is de planning dat het project eind 2015 gereed is. Met een totale aanneemsom van meer dan een miljard euro is dit een van de grootste […]

  View Detail »

 • Renovatie IJ-tunnel

  De IJ-tunnel dateert uit 1968 en moet voldoen aan de huidige wet- en regelgeving op het gebied van tunnelveiligheid. De complete aanneemsom van dit project bedraagt 50 miljoen euro. WETEQ Professionals zijn ingehuurd om namens de Gemeente Amsterdam toezicht te houden op dit grootschalige renovatie project.

  View Detail »

 • Rijkswaterstaat

  Met het project A4 Delft-Schiedam werkt Rijkswaterstaat aan een goede inpassing van een nieuwe snelweg tussen Delft en Schiedam. WETEQis ingehuurd door Rijkswaterstaat voor het maken van de RAMS analyse en Life Cycle Cost berekeningen.

  View Detail »

 • Maeslantkering

  Opzetten van Probalistisch Onderhoud Maeslantkering, opdrachtgever Rijkswaterstaat

  View Detail »